Bonapeti.rs»Recepti»Hrana za Bebe»Dečija supa za svaku priliku

Dečija supa za svaku priliku

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
491111921
Dečija supa za svaku priliku
Fotografije: Veselina Gardeva
1 / 2
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusne i korisne supe za decu i odrasle"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1/2 šolje
  • pileći bataci - 1 komad
  • zečiji bataci - 1 komda
  • maslac - 1 kašika
  • peršun - 1 vezica
  • šargarepa - 3 komada
  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se očisti, opere i ostavlja natopljen u vodi bar na 2-3 sata.

U duboku posudu se stavlja da se kuvaju dve vrste mesa, povremeno se skida pena. Nakon što je gotovo, izdvade se iz šerpe i ostavljaju se u hladnoj oko oko 1-2 minuta.

Za to vreme bujon, u kome se kuvlalo, se procedi pomoću cediljke i presipa u drugu šerpu. Ostavlja se da se ponovo zagreje.

Šargarepe se oljušte, iseku na sitno i stavljaju da se kuvaju u bujonu. Ostavljaju se da se krčkaju dok ne omekšaju i nakon toga se doda i prethodno očišćen i na sitne kocke isečen krompir.

Tikvica treba takođe da se iseče na male kocke, ali poželjno je da se izvade semenke, pre nego što se stavi uz ostale sastojke.

Sledi red pirinča koji se procedi od vode, u kojoj se natapao, i nakon toga se dodaje u supu.

Piletina i zečetina se iskidaju na sitne parčiće ili se iseku i stavljaju se zajedno s pirinčem. Ako nema dovoljno bujona dodaje se još vode.

Imajte u vidu da pirinač utrostruči svoj obim pri termičkoj obradi, tako da je dobro da se doda bar još jedna šolja vode u supu.

Poklapa se poklopcem i ostavlja na niskoj temperaturi dok pirinač ne bude gotov. Dobro je da se skuva više, jer je supa za decu. Nakon što je pirinač gotov iseče se peršun na veoma sitno i dodaje se, pre nego što se isključi ringla.

Nakon što se peršun krčka zajedno s ostalim sastojcima oko 1-2 minuta, supa se sklanja sa ringle i tek se onda dodaje maslac.

Može da se servira sa nemasnim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: