Način pripreme
Umutite dva jaja sa prstohvatom soli. Za vazdušasti omlet možete im dodati kašiku svežeg mleka.
Procedite tunjevinu od tečnosti iz konzerve.
Zagrejte blago nauljeni tiganj na srednjoj vatri. Važno je da ima premaz protiv lepljenja.
Sipajte jaja, lagano protresite tiganj da ravnomerno prekriju dno. Prečnik samog dna posude treba da bude od 17 do 21 cm. U zavisnosti od toga, dobićete deblji ili tanji omlet.
Kada jaja vidljivo počnu da bele i stvrdnu se na ivicama i dnu, pospite ih sa malo kačkavalja. Spojiće se sa još sirovim jajima na vrhu i istopiti.
Ako primetite da se jaja prebrzo stvrdnjavaju, smanjite toplotu za 1-2 nivoa.
Dobro oceđenu tunjevinu za recept rasporedite je po celoj površini omleta i preklopite obe strane prema sredini tako da se ivice malo preklapaju.
Ako već imate svetlo braon boju na dnu, pažljivo okrenite omlet koristeći dve lopatice. Pržite vrlo kratko na preklopljenoj strani i izbacite u tanjir.
Pre nego što okrenem, ne čekam da jaja odozgo budu skroz tvrda, možda će malo poteći, ali to nije problem. Zatim se spoje i dobije se veoma sočan omlet. Probajte omlet sa tunjevinom, kombinacija je ukusna!
Pogledajte male tajne najukusnijih omleta i još neodoljivih ideja za omlet sa povrćem.