Ukusna zečija supa sa kukuruzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
26/04/2018
"Ulepšajte omiljenu zečiju supu s malo kukuruza i videćete kako će svi da navale na nju "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 700 g (1/2 srednjeg zeca)
  • luk - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • kukuruz - 1 šolja
  • rezanca - 1 šolja
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite polovinu zeca na parčiće i stavite da se kuva, nakon što provri možete da odstranite penu. Ostavite da se skuva, dodajući so na kraju.

Odvojte meso od kosti i isecite na sitno luk i papriku takođe isecite i izdinstajte u ulju. Pospite alevom paprikom i sipajte bujon, u kome ste kuvali meso i vrelu vodu.

Nakon što provri supa, dodajte rezance, meso i kukuruz, začinite začinima. Kada se skuvaju rezanca, isključite ringlu, napravite preliv tako što umutite jaja sa mlekom i brašnom.

Sipajte kašiku po kašiku supe u preliv. Posle sipajte nazad u šerpu i promešajte.

Servirajte vruću supu posutu sa još bibera.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar