Način pripreme
Pomešamo u odgovarajućoj posudi soja sos, šeri i šećer.
Meso očistimo od masnoće i isečemo na srednje kocke. Stavljamo ih u marinadu na 1 sat.
Nakon toga izlivamo marinadu u drugu posudu (ne bacamo je).
Zagrevamo maslinovo ulje u velikoj šerpi i pržimo meso 3 minuta. Posle ga prebacujemo u tanjir.
Dodajemo u posudu luk, isečen na sitno, gnječeni beli luk i pečurke. Dinstamo 5 minuta. Nalivamo bujon, paradajz pire, kukuruz, marinadu, so i biber. Ostavljamo smesu da provri, smanjujemo ringlu i kuvamo na tihoj vatri 10 minuta.
Mešamo maslac s brašnom dok se ne dobje konzistencija meka paste, dodajemo u supu.
Mešamo energično dok ne provri, posle opet smanjujemo ringlu i stavkjamo meso u šerpu.
Kuvamo još 10 minuta i začinjavamo s majčinom dušicom. Serviramo toplu s limunom.
*Kiselo-slatka marinada ističe ukus teletine i pojačava njenu aromu. Kao alternativu možete da zamenite govedinom ili svinjskim mesom. U originalnom receptu su pomenuti bebi kukuruz, isečen na parčiće, ali ja sam zamenila sa knzerviranom koji sam imala.
** Šeri možete da zamenite suvim belim vinom.