Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od zečetine»Zečija supa sa lukom i pečurkama

Zečija supa sa lukom i pečurkama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Zečija supa sa lukom i pečurkama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Odlična supica koja vas neće samo zasititi, nego će vam i ugrejati dušu - neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 500 g, kuvano
  • pečurke - 4 komada
  • mladi luk - 2 - 3 struka ili jedna glavica suv
  • aleva paprika
  • biber
  • fida - 1 šolja
  • nana - 1 supena kašika
  • ulje
  • so
  • zaprška
  • jaja - 1 - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i izdinstajte u ulju, dodajte isečene pečurke i zajedno ih pržite.

Pospite alevom paprikom i sipajte vodu, kad provri, možete dodati isečenu i kuvanu zečetinu i malo fide.

Kad se fida skuva, začinite začinima po ukusu i isključite ringlu.

Možete ostaviti supu bistru - tako je isto mnogo ukusna, ali je možete zapržiti sa dva jajeta, pomešana sa po 2 supene kašike kiselog mleka i brašna.

Promešajte i dodajte od supe u zapršku dok se temperature ne poravaju. Sipajte u šerpu i promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: