Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Žele»Žele od breskve sa musom od bele čokolade

Žele od breskve sa musom od bele čokolade

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Žele od breskve sa musom od bele čokolade
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Ako u Raju ne serviraju takav dezert, nije nikakav Raj"

Potrebni sastojci

  • Za mus
  • tečna pavlaka - 1/2 šolje
  • mućena pavlaka - 320 g
  • bela čokolada - 250 g
  • Za žele od breskvi
  • breskve - 250 g, iz kompota
  • šećer - 70 g
  • želatin - 8 g, u listovima
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo prvo sa pripremom želea od breskve. Ljuštimo breskve i cedimo ih. Pasiramo ih. Natopimo želatin u hladnoj vodi, prema uputstvu na pakovanju.

Uzimamo trećinu breskvi i zagrevamo ih u šerpi zajedno sa šećerom. Kad provri dodajemo oceđen želatin. On treba da je dobro rastvoren. Nakon toga dodajemo i preostali pire od breskve i promešamo.

Raspoređujemo žele u posudice. Žele treba da bude ohlađen pre nego što dodamo mus.

Za mu nalomimo u posudu belu čokoladu. U šerpu stavimo tečnu pavlaku da provri i sipamo je preko bele čokolade. Promešamo ali ne sa mnogo energičnih pokreta, dok se ne dobije gladak i vazdušast krem.

Ostavljamo ga da se sasvim ohladi. Ne treba da bude topao. Ako je temperatura u prostoriji visoka, nakon što prođe 5-6 minuta od mešanja, možemo da stavimo krem malo u frižider.

Dodajemo mućenu pavlaku u čokoladni krem, mešajući pažljivo špatulom. Sipamo gotov mus preko želea od breskvi u posudicama. Stavljamo u frižider na oko 2 sata.

Serviramo mus, ukrašen belom čokoladom namrvljenom pomoću noža i sitnije narendanom crnom čokoladom, tek toliko da se napravi kontrast.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: