Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena štuka (prethodno marinirana)

Pržena štuka (prethodno marinirana)

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Pržena štuka (prethodno marinirana)
Fotografije: Diana Androva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
"Opasno ukusna pržena štuka - upozoravam vas da pije mnogo vina i piva"

Potrebni sastojci

  • štuka - 1 komad
  • ulje - 6 supenih kašika
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • limun - 1 komad
  • brašno
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, izvadimo unutrašnjost ribe i operemo je. Odvojimo peraja. Isečemo na tanke krugove. U duboku posudu stavljamo ulje, so, biber, luk, isečen na krugove, peršun i sok od limuna.

Promešamo i u ovu marinadu stavljamo kotlete ribe. S vremena na vreme ih promešamo. Ostavljamo da odstoji oko 1 sat.

Ugrevamo ulje. Izvadite ribu iz marinade, potpite ih marinadu, potopite ih u brašno (po želji možete dodati brašno i malo kuruznih prezli) i pržite ih dok ne porumene sa svih strana.

Ako je štuka koju imate manjih razmera, poželjno je da se filetira - ima dosta malih koštica, sprecijalno filetiram sve ribe ispod 2 kg.

Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: