Kečap od šljiva i paradajza

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
218
11
375
Kečap od šljiva i paradajza
Fotografije: Dobrinka Petkova
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
"Kečap od šljiva i paradajza na balkanski način, koji će se svima svdieti"

Potrebni sastojci

  • plave šljive - 500 g
  • paradajz - 2 kg
  • luk - 500 g
  • ljute paprike - 2 komada
  • paprike - 4 komada
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće i šljive operite, očistite ih i isecite na komadiće, pa ih sameljite pomoću mašinice za mlevenje mesa.

Posolite smesu po želji, pa je kuvajte na tihoj vatri, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte biber.

Dobijeni kečap sipajte u zagrejane tegle i dobro ih zatvorite.

Čuvajte ih na hladno mesto, daleko od sunčeve svetlosti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: