Sos od brusnice i pomorandže

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
102
11
339
26/04/2018
"Neverovatan sos, koji će istaći ukus salata ili plavog sira"
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano588
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice, šalot
  • senf - 1/4 kašičice, u prahu
  • sok od limuna - 2 kašike
  • sok od pomorandže - 50 ml
  • kora pomorandže - 1/2 kašičice
  • bujon - 50 ml, teleći
  • crno vino - 100 ml
  • ulje - 2 kašike
  • kompot od brusnice - 3 kašike, sok
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i siecite na kockice. Zagrejte ulje u tiganju i prodinstajte luk dok ne omekša. Sipajte vino, bujon i sok od pomorandže.

Dodajte rendanu pomorandžinu koru, pa ostavite smesu da ključa na umerneoj vatri, dok ne ostane 1/3 tečnosti.

Ostavite sos da se ohladi i dodajte sok od brusnice i sok od limuna. Dodajte alevu papriku, senf i so.

Dresing se može koristiti za salate sa mesom divljači, kao i za salate sa lisnatnim povrćem i kamamberom ili plavim sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar