Pečeni gemelli sa sosom od crvenih paprika

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
27/04/2018
"Makarone na italijanski način - jednostavno ne možete reći ne "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu, posolite i čim proključa, stavite u nju makarone. Kuvajte ih 9 minuta i ocedite. Sameljite pečene paprike u pasatoru.

U kaseroli zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte sitno iseckan luk i beli luk. Neka se dinsta 2-3 minuta, pa dodajte paradajz.

Nakon 2 minuta dodajte paprike, sipajte vino i dodajte začine. Promešajte, pa ostavite na vatri, da se smesa zgusne. Dobijenim sosom prelijte makarone.

Prebacite ih u tavu i preko posipajte pekorino. Pecite samo gore, nekoliko minuta, pa poslužite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar