Način pripreme
Francuski hleb koso isečemo na tanke kriške. Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, prelijemo maslinovim uljem i natrljamo belim lukom. Pečemo u rerni dok ne dobiju lepu boju. Ako je potrebno okrećemo.
Kavijar koji ćemo mutiti treba da bude dobro sačuvan i zreo. Ja ga čuvam u frižideru sa mnogo soli dok ne sazri - zrna treba da postanu narandžasta. Ako je mnogo slan, možemo oprati so.
U odgovarajućoj posudi počinjemo da mutimo kavijar uz pomoć miksera - žicama. Posipamo sa malo ulja i tako mutimo i sipamo ulje, koliko je potrebno. Na kraju dodajemo luk, sitno iseckan, ne u blenderu, da ne bi bio voden, nego sitno iseckan.
Dodajemo i kuvani griz /ja ga skuvam prethodnog dana, da bude dovoljno hladan/. Dodajemo griz u kaviraj da ne bude toliko masan. Sve promešamo uz pomoć miksera. Začinite sokom od limuna.
Parti ćuftice pripremamo tako što pomešamo mleveno meso sa prezlama, lukom i začinima. Ostavljamo 30 minuta u frižideru.
Uz pomoć kašike uzimamo od smese i oblikujemo loptice, u sredinu stavljamo po jedan komad suvog grožđa. Pržimo u ugrejanom ulju i vadimo ih na ubrus.
Krostine namažemo tankim slojem pripremljenog kavijara i uz pomoć parti čačkalica zabodemo loptice od mesa, čeri paradajz, masline.
Serviramo sa kriškama limuna i napitkom po izboru! Neka vam je ukusno!