Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Krostini sa kavijarom i parti lopticama od mlevenog mesa

Krostini sa kavijarom i parti lopticama od mlevenog mesa

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Krostini sa kavijarom i parti lopticama od mlevenog mesa
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Savršen parti predlog - krostini sa lopticama od mlevenog mesa i kavijarom"

Potrebni sastojci

  • za krostine
  • francuski hleb - 1 komad, sa susamom
  • maslinovo ulje
  • beli luk - čenovi
  • za kavijar
  • kavijar - 1 supena kašika
  • griz - 1 supena kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • limun - po ukusu
  • ulje - koliko je potrebno
  • za parti loptice
  • mleveno meso - 150 g
  • prezle - 2 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • začini - po izboru
  • suvo grožđe
  • priikom serviranja
  • zelena salata - listovi
  • čeri paradajz
  • masline
  • limun - kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Francuski hleb koso isečemo na tanke kriške. Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, prelijemo maslinovim uljem i natrljamo belim lukom. Pečemo u rerni dok ne dobiju lepu boju. Ako je potrebno okrećemo.

Kavijar koji ćemo mutiti treba da bude dobro sačuvan i zreo. Ja ga čuvam u frižideru sa mnogo soli dok ne sazri - zrna treba da postanu narandžasta. Ako je mnogo slan, možemo oprati so.

U odgovarajućoj posudi počinjemo da mutimo kavijar uz pomoć miksera - žicama. Posipamo sa malo ulja i tako mutimo i sipamo ulje, koliko je potrebno. Na kraju dodajemo luk, sitno iseckan, ne u blenderu, da ne bi bio voden, nego sitno iseckan.

Dodajemo i kuvani griz /ja ga skuvam prethodnog dana, da bude dovoljno hladan/. Dodajemo griz u kaviraj da ne bude toliko masan. Sve promešamo uz pomoć miksera. Začinite sokom od limuna.

Parti ćuftice pripremamo tako što pomešamo mleveno meso sa prezlama, lukom i začinima. Ostavljamo 30 minuta u frižideru.

Uz pomoć kašike uzimamo od smese i oblikujemo loptice, u sredinu stavljamo po jedan komad suvog grožđa. Pržimo u ugrejanom ulju i vadimo ih na ubrus.

Krostine namažemo tankim slojem pripremljenog kavijara i uz pomoć parti čačkalica zabodemo loptice od mesa, čeri paradajz, masline.

Serviramo sa kriškama limuna i napitkom po izboru! Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: