Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za Špagete»Njoke sa prelivom od mlevenog mesa

Njoke sa prelivom od mlevenog mesa

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
168152364861
Njoke sa prelivom od mlevenog mesa
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
13/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jedina dilema koju imamo je koje vino poslužiti uz ovo fantastično jelo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz sos - 200 ml
  • celer - 100 g
  • šargarepa - 200 g (2 - 3 komada)
  • luk - 1 kom.
  • kečap - 50 g
  • beli luk - svež ili u prahu - po ukusu
  • univerzalni suvi začin - po ukusu
  • aleva parpika - 1/2 k.k.
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • origano - 1/2 - 1 k.k.
  • ulje - 50 ml
  • njoke - 1 kg (2 pakovanja)
* merne jedinice

Način pripreme

Ulje sipati da prekrije dno šerpe i pržiti na kockice iseckanu šargarepu, celer i luk. Luk ne treba da potamni.

Dodati meso u pržiti uz povremeno mešanje oko 10 minuta.

Dodati suvi začin, lovorov list i alevu papriku, promešati pa preliti paradajz sosom.

Kada se paradajz ukuva, dodati šolju vode. Po želji dodati kečap ili 1/4 kašičice šećera.

Kuvati oko 30 minuta i po potrebi dolivati vodu.

Ukoliko je sos redak dodati 1 kašičicu brašna prethodno razmućenu u vrlo malo vode.

Začiniti origanom i belim lukom.

Njoke skuvati u kipućoj vodi. Nakon što isplivaju na površinu kuvati još par minuta i ocediti.

Kuvane njoke preliti pripremljenim sosom.

Prijatno uz njoke sa prelivom od mlevenog mesa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti