Način pripreme
Luk izrendajte na rende. Stavite ga u jagnjeće mleveno meso zajedno sa začinima i sve lepo umesite.
Od tako dobijene smese napravite male lopte.
Na vatri zagrejte ulje i izdinstajte sitno iseckan luk.
Dodajte koprivu, koju ste prethodno oprali i iseckali.
Paradajz izrendajte na rende i dodajte i njega.
Dinstajte otprilike 2-3 minute i sipajte toplu vodu.
U nju stavite loptice i kuvajte otprilike 20 minuta.
Dodajte fidu, začinite začinima, kockicom bujona od povrća, soli po ukusu i kuvajte čorbu sa lopticama još 10 minuta.
Čorbu sa jagnjetinom skinite sa vatre i napravite zapršku, tako što lepo umutite jaja sa kiselim mlekom.
Temperirajte zapršku sa delom tople čorbe i dodajte je u nju.
Poslužite prolećnu čorbicu sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa posutu svežim peršunom.