Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Prolećna čorba sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa

Prolećna čorba sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa

ažurirano:
Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
25073885
Prolećna čorba sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jedna malo drugačija čorba sa lopticama od jagnjećeg mesa - dopašće vam se."

Potrebni sastojci

  • Za loptice
  • mleveno meso - 300 g, jagnjetina
  • luk - 1/2 glavice
  • kumin - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk u prahu - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • Za čorbu
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • kopriva - 1 šolja
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • fida
  • voda - 1.5 l
  • so - po ukusu
  • Za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk izrendajte na rende. Stavite ga u jagnjeće mleveno meso zajedno sa začinima i sve lepo umesite.

Od tako dobijene smese napravite male lopte.

Na vatri zagrejte ulje i izdinstajte sitno iseckan luk.

Dodajte koprivu, koju ste prethodno oprali i iseckali.

Paradajz izrendajte na rende i dodajte i njega.

Dinstajte otprilike 2-3 minute i sipajte toplu vodu.

U nju stavite loptice i kuvajte otprilike 20 minuta.

Dodajte fidu, začinite začinima, kockicom bujona od povrća, soli po ukusu i kuvajte čorbu sa lopticama još 10 minuta.

Čorbu sa jagnjetinom skinite sa vatre i napravite zapršku, tako što lepo umutite jaja sa kiselim mlekom.

Temperirajte zapršku sa delom tople čorbe i dodajte je u nju.

Poslužite prolećnu čorbicu sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti