Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Čorba sa lopticama od telećeg mesa

Čorba sa lopticama od telećeg mesa

IvankaIvanka
Početnik
538
Čorba sa lopticama od telećeg mesa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Gusta, aromatična i bogata čorba sa lopticama od telećeg mesa - jedite i nek vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 200 g (mleveno)
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • griz - 1 1/2 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo kosti od mesa u vodi, da dobijemo teleći bujon.

Procedimo i solimo bujon, dodajemo masnoću i skuvamo u njoj isečene kocke šargarepe, luk i celer.

Pripremamo mleveno meso od samlevenog mesa, griza, narendanog kačkavalja, jednog jajeta i bibera. Oblikujemo loptice koje uvaljamo u brašno i spuštamo u kipuću čorbu.

Nakon 15-20 minuta, dodajemo isečene na sitno paprike i paradajz.

Kuvamo čorbu još 15 minuta u začinimo je umućenim jajetom u kiselom mleku.

Gotovu čorbu posipamo mlevenim biberom i sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: