Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa kiselim mlekom iz rerne

Šnicle sa kiselim mlekom iz rerne

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Šnicle sa kiselim mlekom iz rerne
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Probajte i videćete, da je kiselo mleko uvek bilo, i ostalo najbolja marinada za sočne svinjske šnicle"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 700 g, od vrata, sa kostima
  • kiselo mleko - 6 supenih kašika
  • voda - 100 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • kumin - 2 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke sa maslinovim uljem i lepo namažite šnicle. Pomešajte kiselo mleko sa vodom.

Stavite šnicle u odgovarajući pleh za pečenje i sipajte mleko preko njih, dobro ih promešajte da se pokriju marinadom.

Ostavite meso da se marinira oko 2 sata u kiselom mleku u frižideru.

Kad bude gotovo izvadite i ispecite, tako kako stoje u marinadi, u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni, između 40-50 minuta, u zavisnosti od debljine.

Servirajte sa prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: