Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama i topljenim sirom u vatrostalnoj činiji

Svinjske šnicle sa pečurkama i topljenim sirom u vatrostalnoj činiji

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjske šnicle sa pečurkama i topljenim sirom u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Predosećamo da treba da se pripremimo za pravi kulinarski praznik"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 3 komada
  • luk - 1 komad
  • pečurke - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • belo vino - 100 g
  • maslac - 60 g
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo luk na krugove. Poređamo ga po dnu vatrostalne činije.

Odozgo poređamo šnicle, posolimo ih i pobiberimo.

Topljeni sir poređamo preko šnicli, a odozgo pečurke, očišćene i isečene na tanke kriške.

Pospemo sitno iseckanim peršunom, prelivamo belim vinom, a nakon toga i rastopljenim maslacem.

Poklopimo i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: