Keks torta sa krem bruleom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
25/02/2020
"Ova neverovatno ukusna i laka voćna keks torta je naše iznenađenje danas"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 - 3 velika pakovanja, običan (miks braon i beli) + 1 okrugli keks za ukras
  • voće - 200 - 300 g, isečeno, po izboru
  • sveže mleko - za potapanje keksa
  • vanila - 1 ampula
  • za krem brule
  • pavlaka - 650 ml, tečna, slatka
  • sveže mleko - 400 ml
  • krem brule - 190 g, instant
  • jaje - 1 žumance
  • liker - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sveže mleko da provri i pavlaku i promešajte instant krem brule u njima, kao što je opisano na uputsvu na pakovanju.

Svaki keks se potapa blago u svežem mleku, u kome ste rastvorili vanilu. Poređa se red keksa i nako njega red krema. Torta se ređa dok se ne potroše sastojci, a odozgo se prekirva kremom u koji se muti jedno žumance sa malo alkohola (na primer jedna kašika martinija ili likera).

Odozgo se poređa isečeno voće, prema ukusu i preferencijama. Na krajevima torte poređajte prepolovljen okrugli keks, a po želji možete da pospete narenadnom belom ili crnom čokoladom, da poređate i voće iz slatka - izbor je vaš.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar