Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa krem bruleom

Keks torta sa krem bruleom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Keks torta sa krem bruleom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Ova neverovatno ukusna i laka voćna keks torta je naše iznenađenje danas"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 - 3 velika pakovanja, običan (miks braon i beli) + 1 okrugli keks za ukras
  • voće - 200 - 300 g, isečeno, po izboru
  • sveže mleko - za potapanje keksa
  • vanila - 1 ampula
  • za krem brule
  • pavlaka - 650 ml, tečna, slatka
  • sveže mleko - 400 ml
  • krem brule - 190 g, instant
  • jaje - 1 žumance
  • liker - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sveže mleko da provri i pavlaku i promešajte instant krem brule u njima, kao što je opisano na uputsvu na pakovanju.

Svaki keks se potapa blago u svežem mleku, u kome ste rastvorili vanilu. Poređa se red keksa i nako njega red krema. Torta se ređa dok se ne potroše sastojci, a odozgo se prekirva kremom u koji se muti jedno žumance sa malo alkohola (na primer jedna kašika martinija ili likera).

Odozgo se poređa isečeno voće, prema ukusu i preferencijama. Na krajevima torte poređajte prepolovljen okrugli keks, a po želji možete da pospete narenadnom belom ili crnom čokoladom, da poređate i voće iz slatka - izbor je vaš.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: