Kineski pirinač sa pilećim mesom

30/04/2018
"Pozajmljujemo iz kineske kuhinje njihov najpopularniji recept i sa radošću vam ga predstavljamo "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 596
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1.5 šolje
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • so
  • soja sos - 2 supene kašike
  • pileće meso - 200 g, od buta
  • povrće po izboru
  • šargarepa
  • kukuruz - iz konzerve
  • grašak - iz konzerve
  • mladi luk
  • pečurke - 3 - 4 komada, isečene na tanak polumesec
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte pirinač oko 20 minuta. Ne treba da bude skroz gotov.

Ocedite i ostavite da se ohladi. Skuvajte i pileće meso i isecite na male komade. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na vatri i razbijte dva jajeta. Mešajte dok se prže, dok ne dobijete male komade.

Dodajte povrće i pržite, mešajte periodično oko 10 minuta. Dodajte pileće meso i pirinač, i lepo promešajte.

Kuvajte još oko 10 minuta i sipajte soja sos, začinite solju, ali nemojte preterivati, zato što je soja sos slan.

Nakon oko 5 miniuta skinite sa vatre. Servirajte tako što ukrasite mladim lukom, isečenim na romboide.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar