Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Bunjuelos sa sitnim sirom i borovnicama

Bunjuelos sa sitnim sirom i borovnicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Bunjuelos sa sitnim sirom i borovnicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
14
"Možda se teško izgovara, ali je jede mnogo jednostavno, ovaj bunjuelos sa sitnim sirom i borovnicama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 210 g
  • sitan sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 90 - 100 ml
  • so - 3 prstohvata
  • šećer - 1 supena kašika + da se uvaljaju
  • slatko od borovnica - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte jaja sa šećrom i solju. Dodajte mleko i sitan sir, dobro promešajte.

2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte ga u delovima dok ne dobijete homogenu smesu. Treba da dobijete konzistenciju gušću od testa za kolač i da se smesa malo odvaja od ivica posude. Ako je potrebno sipajte još malo brašna da dobijete takvu gustinu.

3. Ugrejte ulje i uradite na sledeći način:

Mokrim rukama uzimajte od smese da može da stane u zatvoren dlan. Oblikujte lopticu i palcem probodite u sredinu, tako da dobijete rupu. Odmah stavite u ugrejano ulje i pržite dok ne dobijete zlatnu boju sa obe strane.

4. Izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti i uvaljate ili pospite kristal šećerom.

5. Servirajte tople, prelivene slatkom od borovnica.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: