Pečeni hrskavi krompirići

02/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Hrskavi, pečeni, a ne prženi, i sa pivom - to su idealni krompirići uz pivo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano463
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • suvi beli luk - 1 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite oprani stari krompir i isecite ga na krupne kriške. Blanširajte ih 4 minuta u kipućoj i posoljenoj vodi, procedite mnogo dobro.

Sipajte u najlon kesu maslinovo ulje i stavite krompir unutra u nju, blago zavrtite kesicu da se uvalja njim.

Postavite posudu za pečenje papirom, sipajte krompir na ppair i pospite obilno prezlama, promešajte tako da se polepe svuda po krompiru.

Odozgo pospite pomešanim začinima i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite oko 30 minuta dok se ne stvori zlatasto-braon korica.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar