Način pripreme
1. Skuvajte bundevu i pretvorite je u pire sa veoma malo vode od kuvanja. Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem i dok ne prestajete da mešate dodajte redom ulje, pire od bundeve, sok i koru od pomorandže, vanilin šećer, so i cimet.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo malo po malo u smesu i mešajte ga pažljivo kružnim pokretima drvenom varjačom dok se potpuno ne integriše. Uradite isto i sa mlevenim bademima. Treba da dobijete testo za kolač - ni retko ni gusto. Mnogo zavisi i od veličine jaja, zato za postizanje savršene smese dodajte još brašna, ako je potrebno ili u suprotnom slučaju tečnost (od vodice od kuvanja tikve).
3. Na kraju narendajte šargarepu na krupno rende i dodajte u smesu.
Sipajte u namazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje, pospite filiranim bademima i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što isključite rernu otvorite vrata i neka kolač odstoji tako unutra nekoliko minuta.
4. Ohladite na rešetki i servirajte sa šoljom kafe ili čaja.
Nek vam je slatko!