Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Sočan kolač sa bundevom u tepsiji

Sočan kolač sa bundevom u tepsiji

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Sočan kolač sa bundevom u tepsiji
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
02/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Vratite nazad kalup za kolač - danas ćemo da pravimo sočan kolač u posudi za pečenje i svideće vam se"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 250 g
  • šararepa - 1 komad, srednja
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 170 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • sok od pomorandže - 3 kašike
  • kora pomorandže - 3 kašike, fino narendana
  • brašno - 260 g
  • bademi - 50 g, mleveni
  • filirani bademi - za pospanje
  • prašak za pecivo - 15 g
  • ulje - 80 ml
  • cimet - 1 pratohvat
  • so - 1 prostohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte bundevu i pretvorite je u pire sa veoma malo vode od kuvanja. Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem i dok ne prestajete da mešate dodajte redom ulje, pire od bundeve, sok i koru od pomorandže, vanilin šećer, so i cimet.

2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo malo po malo u smesu i mešajte ga pažljivo kružnim pokretima drvenom varjačom dok se potpuno ne integriše. Uradite isto i sa mlevenim bademima. Treba da dobijete testo za kolač - ni retko ni gusto. Mnogo zavisi i od veličine jaja, zato za postizanje savršene smese dodajte još brašna, ako je potrebno ili u suprotnom slučaju tečnost (od vodice od kuvanja tikve).

3. Na kraju narendajte šargarepu na krupno rende i dodajte u smesu.

Sipajte u namazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje, pospite filiranim bademima i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Nakon što isključite rernu otvorite vrata i neka kolač odstoji tako unutra nekoliko minuta.

4. Ohladite na rešetki i servirajte sa šoljom kafe ili čaja.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: