Način pripreme
Napravite krstaste razreze, široke oko 1 prst i duboke ne više od 1, 5 cm, celom dužinom bageta. Iseckajte biljke što je moguće sitnije.
Ostavite maslac da omekša, ali ne i da postane tečan. U posudici pomešajte maslac sa iseckanim biljkama i promešajte, dok ne postane ujednačena smesa.
Prespite maslac na parče folije za sveže čuvanje. Uvijte i oblikujte kao salamu. Ostavite u zamrzivaču tridesetak minuta da se stegne.
Kad ponovo bude tvrdoće običnog maslaca, isecite onoliko krugova koliko je razreza na bagetu. Ostatak maslaca možete da sačuvate u frižideru.
U svaki procep na hlebu pospite prstohvat soli i stavite krišku maslaca. Zagrejte rernu na 250 stepeni i stavite u sredinu rerne.
Držite baget samo nekoliko minuta, tek toliko da se zarumeni sasvim blago i da se maslac istopi. Servirajte toplo.