Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pastrmka sa maslacem i bademima

Pastrmka sa maslacem i bademima

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pastrmka sa maslacem i bademima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Zovemo vas na pastrmku, i ne mislite dugo, jer ima mnogo onih koji žele da je probaju"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 komada, mala
  • bademi - 100 g
  • peršun - 1 kašičica, sitno isečen
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 60 g
  • sok od limuna - od 1 komada
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uvaljajte očišćene i osušene pastrmke u brašno, koje je prethodno pomešano sa solju i biberom.

Otresite višak brašna. Zagrejte deo maslaca, pospite peršunom i sokom od limuna, nakon toga ispržite pastrmke sa obe strane.

Prebacite ispržene pastrmke u zagrejane tanjire, odozgo poređajte ispržene bademe i prelijte zagrejanim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti