Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Verni principu - što više boja, to ukusnije - pripremili smo vam ovu fenomenalnu salatu, za koju jedva čekamo da je probate i ocenite"
- paradajz - 2 komada
- mladi beli luk - 4 struka
- sušeni paradajz - 20 g
- masline - 10 - 12 komada, bez koštica
- cvekla - 100 g, marinirano
- peršun
- maslinovo ulje
- so
- sok od limuna
- pasta od maslina - za ukras
- jaja - 1 komad, tvrdo kuvano
- bosiljak - 1 kašičica, suv
- seme bundeve - 50 g, sirovo
* merne jediniceNačin pripreme
Paradajz i cveklu isecite na kockice, a mladi beli luk na kolutove. Masline presecite na pola. Sitno naseckajte peršun i sušeni paradajz.
Sve stavite u duboku posudu, pa dodajte semenke i bosiljak. Posolite, dodajte maslinovo ulje i sok od limuna i promešajte dobro.
Ukrasite pastom od maslina i kuvanim jajetom.
Facebook
Omiljeno
Pinterest