Način pripreme
Pomešajte kvasac i šećer u topčloj vodi, dodajte ugrejano sveže mleko i sipajte smesu u mini pekaru.
Dodajte ulje, so i na kraju brašno, uključite mini pekaru na program za mešenje i nadolaženje.
Izvadite nadošlo testo i podelikte ga na dva jednaka dela. Svakik deo razvucite na tanku pravoluganu koru, namažite je uljem ik pospite sirom (količina po izboru).
Savijte kore na dva dela i posle ponovo na dva dela kao koverat, stavite koverat u pleh, namazan uljem, isecite po dijagonali na dva dela i odozgol namažite uljem.
Uključite rernu na 180 stepeni i kad se ugreje stavite pleh u nju, pecite dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite gotovu penjurliju i namažite je hladnim sirupom, prethodno pripremljenim od 2 supene kašike vode i 2 supene kašike šećera, pospite penjurliju susamom.