Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača, mešena u mini pekari

Pogača, mešena u mini pekari

Pogača, mešena u mini pekari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
10
"Minit pekara radi sve, a nakon toga slatko, slatko jedite ovu super pogaču Zar ne zvuči odlično?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 100 ml
  • kvasac - 40 g
  • jaja - 2
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - ~ 700 g
* merne jedinice

Način pripreme

U unutrašnjost pekare stavljamo sve tečne sastojke, so i šećer.

Odozgo sipam brašno i odozgo kvasac.

Uključujemo program za testo na sat i po vremena.

Gotovo testo vadimo, oblikujemo i ostavljamo ponovo da nadođe.

Peče se na 170-180 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: