Mafini sa šargarepom i jabukama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8903
3
16/05/2018
"Ako i vi volite zdrave mafine, znači da će vam se ovi mnogo dopasti "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije11
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 271
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom, umute se žičanom mutilicom. Dodaje se ulje, skuvana kafu, cimet, vanilin šećer. Dobro se promešaju.

Šargarepa se oljušti i narenda na krupno renda, oljuštena jabuka se seče na sitne kocke, sušene kajsije se iseku na sitno.

Dodaju se u posudu, a na kraju se sipa brašno s praškom za pecivo, dok se seje kroz sito.

Treba da se dobije smesa za kolač koja se sipa u paprine korpice po dve kašike. Korpice su stavljene u silikonske kalupe za mafine, poređane u široku posudu za pečenje.

Odozgo se posipa prstohvatom ovsenih pahuljica. Peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-25 minuta, proba se čačkalicom da izađe suva.

Serviramo ohlađene sa kafom ili biljnim čajem. Ukusno i zdravo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar