Način pripreme
Krompir se skuva, ali ne treba da se raspada. Ako mu je finija kora, ne ljušti se. Nakon što se skuva, sklanja se sa ringle i ostavlja sa strane.
Za to vreme se pravi sos od majoneza, kiselog mleka i maslinovog ulja. Dodaje im se i luk iseckan na kocke. Mirođija i prešun se iseku na sitno i ostavljaju sa strane.
U mlečni sos se dodaje i sok, a po želji i kora, jednog limuna. Nakon toga se sos ostavlja u frižider, da upije ukuse sastojaka u njemu.
Krompir se iseče na kocke i posoli se. U njega može da se doda još malo maslinovog ulja. Začinjava se sa malo mirođije i peršunom.
Nakon toga sos se vadi iz frižidera i dodaje se u krompir. Sve se promeša veoma dobro, nakon toga se ponovo vraća da odstoj u frižideru bar 1-2 sata.
Pri serviranju salata se posipa ostatkom mirođije i garnira se preostalim limunom, isečenim na šajbne ili polumesece - prema ukusu.