Način pripreme
Da biste napravili loptice od sireva, pomešajte gorgonzolu, izmrvljenu sa krem sirom, bosiljkom i origanom. Dobro promešajte sve, a da nema većih komadića, onda stavite sve u zamrzivač, da se smesa dobro stegne i da biste ih lako oblikovali.
Pomešajte majonez sa šafranom u prahu, a luk isecite na tanke polumesece i karamelizujte ih u maslinovom ulju i šećerom, dok ne postanu zlatni. Rasporedite ih na površini koja se ne lepi, kako bi se malo stvrdnuo.
Od sireva napravite male loptice, koliko ima za jednu kašičicu.
Stavite ih na plato, u kojem ćete ih poslužiti, pa preko svake loptice stavite karamelizovani luk. Preko luka stavite školjku, a na kraju malo majoneza.
Završite sa pravljenjem tako što ćete stavite male grančice šafrana - stavite veoma malo, jer je veoma aromatičan.
Neverovatna eksplozija ukusa, veoma dobra za praznične trenutke.
Savet: Ako ne možete naći marinirane školjke, onda možete koristiti sveže, tako što ćete ih prodinstati malo, dok se otvore i onda im uklonite oklope. U slučaju da su veće, onda ih isecite.