Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Zalogaji»Praznični zalogaji sa haringom i prepeličijim jajima

Praznični zalogaji sa haringom i prepeličijim jajima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Praznični zalogaji sa haringom i prepeličijim jajima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
23/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
12
"Ideja za jedinstvene zalogaje, koji će trpezi dati još prazničnije raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • haringa - 3 ribice, dimljena, marinirana
  • čeri paradajz - 12 - 14 komada, rega, kruškasti
  • prepeličija jaja - 12 - 14 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - krupnija u ljuspicama, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako kupujete mariniranu haringu cele ribe, podelite je na filee i očistite od većih kostiju - centralnu i ostale koje vire. Finijima nije potrebno sklanjanje, zato što su meke.

Koža se takođe preporučuje da se skida.

Isecite svaki file na tanje ivice i uvijte u oblik puža.

Prepeličija jaja skuvajte, ostavite da se ohlade i oljuštite.

Čeri paradajz isecite na dva dela.

Na male ražnjiće zabodite polovinu paradajza, jaja, haringu i završite paradajzom.

Poređajte ražnjiće - zalogaje na poslužavnik i naprskajte maslinovim uljem.

Od krupnije soli, tip Maldon, sipajte samo preko prepeličijih jaja i čeri paradajza.

Servirajte ovo odlično praznično meze hladno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: