Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Fahitas sa piletinom, sušenim paradajzom i kukuruzom

Fahitas sa piletinom, sušenim paradajzom i kukuruzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Fahitas sa piletinom, sušenim paradajzom i kukuruzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Drugi najukusniji fahitas sa piletinom možete probati u Meksiku, jer naj-naj-najukusnije mi pravimo"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • sušeni paradajz - 120 g
  • kukuruz - 120 g, sladak, iz konzerve
  • luk - 1 glavica, srednja
  • peršun - 3 kašike, iseckan
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • belo vino - 70 ml
  • so po želji
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta paprika - po želji
  • đumbir - 1/2 kašičica, u prahu
  • celer - 1/2 kašičica, u prahu
  • beli luk - 1/4 kašičice, u prahu
  • šećer - 1 kašičica
  • tortilje - 360 g (1 pakovanje), pšenične ili kukuruzne
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte, a pileći file isecite na tračice. Sušeni paradajz isecite na krupnije komade. Ako nemate marinirane, koji su meki, onda ih prethodno potopite u vodu, da bi omekšali.

Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i propržite luk dok ne dobije zlatnu boju, dodajte pileće meso i kada pobeli, sipajte vino. Neka se sve prži 2-3 minuta i dodajte so po želji, šećer i sve suve začine. Mešajte još nekoliko minuta i dok vino u potpunosti ne ispari i ostane samo ulje.

Kada sklonite sa vatre, dodajte svež peršun, kukuruz i sušeni paradajz.

Tortilje propržite sa obe strane, veoma kratko, samo da se zagreju. Poslužite ih odmah tople, zajedno sa platoom, na koji ste stavili nadev za njih.

Stavljate od nadeva i uvijte fahitase, koje možete jesti uz guakamole, meksičkim paradajz sosom ili mariniranim halapenjosom, za pikantnji ukus.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: