Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Ribe»Topla salata sa pečurkama i dimljenim bakalarom

Topla salata sa pečurkama i dimljenim bakalarom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Topla salata sa pečurkama i dimljenim bakalarom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
23/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
13 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
2
"Jedinstvena, ukusna i topla salata, koja veoma lako može biti i glavno jelo"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g, miks
  • dimljeni bakalar - 80 - 90 g (ili marinirani)
  • endivija - 3 pune šake
  • bejbi spanać - 1 - 2 šake
  • čeri paradajz - 8 komada
  • vlašac - 10 strukova
  • orasi - 4 - 5 kašika, iseckani
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so - 2 prstohvata
  • za tradicionalni vinegret
  • balzamiko sirće - po želji
  • maslinovo ulje - po želji
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pod mlazom tekuće vode operite cikoriju i bejbi spanać. Dobro ocedite i pomešajte u činiji, zajedno sa vlašcem, koji ste iscepkali na manje strukove.

Isecite čeri paradajz i poređajte oko salate. Preko poređajte ribu. Poželjno je da to budu tanki fileti, pa posipajte preko orahe.

Na jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje i propržite pečurke oko 2-3 minuta, a zatim smanjite vatru, da bude umerena, pa dodajte prstohvat soli i iseckan beli luk. Pečurke, takođe, možete iseckati, ako su velike.

Prodinstajte, mešajući s vremena na vreme, još nekih 8-10 minuta, pa ih ocedite od ulja.

Tople pečurke stavite u sredinu salate i poslužite sa vinegretom, koji ste napravili tako što ste pomešali maslinovo ulje sa balzamiko sirćetom i solju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: