Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Krompir salata»Višeslojna salata sa dimljenim mesom i pečurkama

Višeslojna salata sa dimljenim mesom i pečurkama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Višeslojna salata sa dimljenim mesom i pečurkama
Fotografije: Todorova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Dekorišite po vašem ukusu višeslojnu salatu sa dimljenim mesom i pečurkama i izvadite odgovarajuće piće iz bara"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada, skuvan
  • dimljeno meso - 300 g, svinjsko ili pileće
  • jaja - 5 komada, tvrdo skuvana
  • pečurke - 500 g, šampinjoni, sveži
  • luk - 2 glavice
  • marinirani krastavčići - 5 komada
  • šargarepa na korejski način - 500 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite u malo ulja na sitno isečen luk i pečurke, posolite po ukusu.

Prethodno skuvajte krompir i jaja, oljuštite i ostavite da se ohlade.

Pomešajte kiselo mleko sa istucanim čenom belog luka, posolite po ukusu.

U prsten koji se podešava prethodno namešten an 18 cm prečnik, poređajte salatu sa krompirom u slojeve, a između njih mažite sos od belog luka tanko:

- 1 sloj - narendajte krompir na krupno rende;

- 2 sloj - na male kocke isečeno dimljeno meso;

- 3 sloj - narendaja jaja na sitno rende;

- 4 sloj - zapržen luk i pečurke;

- 5 sloj - marinirani krastavčići, isečeni na male kockice;

-6 sloj - pripremljene šargarepe na korejski način (recept koji je na sajtu)

Dekorišite po vašem ukusu višeslojnu salatu sa dimljenim mesom i pečurkama!

Po želji možete da premestite slojeve prema vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: