Pečeno prase sa krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
25/05/2018
"Sočno prase sa hrskavom kožicom i krompirom koji se tope u ustima - o kakvoj drugoj đakoniji čovek može da sanja "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano286
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prase operemo veoma dobro i posolimo. Namažemo mašću i alevom paprikom i natrljamo isečenim limunom. Ostavljamo tako da odstoji.

Za to vreme spremamo nadev.

Skuvamo oprane iznutrice praseta - džigericu, srce, jezik, bubrege, škembe i isečemo na sitno.

Odvojeno izdinstamo isečen na sitno luk i dodajemo u njega oprani pirinač. Dodajemo tri šolje vode i ostavljamo da se izdinsta dok ne nabubri pirinač.

Kad je gotovo dodajemo nanu, biber, so i peršun.

Mešamo i punimo unutrašnjost praseta. Zašivamo koncem i stavljamo u posudu za pečenje preko ukrštenih štapića loze ili ražnjića, ukrštenih da se ne zalepi.

Nalivamo šolju vode i stavljamo u umerenu rernu.

Mažemo mašću s vremena na vreme i prelivamo sopstevenim sosom.

Krompir oljuštimo i isečemo.

Sat pred kraj pečenja dodajemo krompir.

Meso je veoma ukusno, kad je hladno, zato može da se ispeče i dan ranije.

Pri serviranju se iseče na porcije i stavlja se kriška limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar