Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečeno prase»Pečeno prase punjeno šunkom i pečurkama

Pečeno prase punjeno šunkom i pečurkama

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Pečeno prase punjeno šunkom i pečurkama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
390 min.
Porcije
12
"Postoji li ukusniji povod da pozovete prijatelje"

Potrebni sastojci

  • prasence - 1 komad
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • so
  • za nadev
  • šunka - 500 g
  • pečurke - 1 kg
  • luk - 3 - 4 glavice
  • biber
  • nana
  • maslac - 70 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo prase dobro i ostavimo ga 2-3 sata da se ocedi. Nakon toga ga dobro namažemo solju i sokom od limuna spolja i iznutra.

Nakon toga ga napunimo nadevom koji pripremamo na sledeći način:

U maslacu dinstamo sitno iseckani luk, pečurke i šunku i dodajemo biber po ukusu i nanu. Promešamo dobro i dodajemo so po ukusu.

Kad napunimo prase dobro ga ušivamo koncem i stavljamo u pleh, na dno stavljamo grančice vinove loze. Dodajemo 1-2 šolje vode i pečemo u umerenoj rerni 4-5 sati. S vremena na vreme prelivamo sosom od pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: