Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Hrskave pitice sa provoloneom i čeri paradajzom

Hrskave pitice sa provoloneom i čeri paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Hrskave pitice sa provoloneom i čeri paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Probajte da vidite kakve pitice prave italijanske babe svojim poslušnim unučićima"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 - 10 komada
  • čeri paradajz - 200 g
  • provolone - 200 g
  • bosiljak - 3 kašike, svež, iseckan
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1 prstohvat
  • masliovo ulje - 2 - 3 kašike
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite čenove belog luka na tanke kriške i zapržite veoma kratko na umerenoj vatri u 2 kašike maslinovog ulja. Neophodno je samo da beli luk pusti svoju aromu.

2. Sklonite s vatre i dodajte bosiljak, prstohvat soli, čeri paradajz i kačkavalj. Provolone - na kocke ili narendan. Ako je paradajz veći, možete da ga prepolovite.

3. Raširite kore za pitu jednu na drugu i isecite ih na 4 lente. Svaku lentu namažite umućenim jajetom i u kraj stavite nadev. Presavijte u trougao, prebacujući koru, tako da se dobro zatvori i da nema opasnosti da nadev iscuri pri pečenju.

4. Postoje dva načina na koje možete da ispečete pitice.

U rerni na 180 stepeni 10 minuta - pri toj varijant možete da namažete ostatkom umućenog jajaeta i da pospete susamom.

Drugi način je na tiganju, posut sa malo maslinovog ulja - zapecite sa obe strane na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

5. Servirajte tople kao aromatičan i ukusan aperitiv.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: