Način pripreme
1. Isecite čenove belog luka na tanke kriške i zapržite veoma kratko na umerenoj vatri u 2 kašike maslinovog ulja. Neophodno je samo da beli luk pusti svoju aromu.
2. Sklonite s vatre i dodajte bosiljak, prstohvat soli, čeri paradajz i kačkavalj. Provolone - na kocke ili narendan. Ako je paradajz veći, možete da ga prepolovite.
3. Raširite kore za pitu jednu na drugu i isecite ih na 4 lente. Svaku lentu namažite umućenim jajetom i u kraj stavite nadev. Presavijte u trougao, prebacujući koru, tako da se dobro zatvori i da nema opasnosti da nadev iscuri pri pečenju.
4. Postoje dva načina na koje možete da ispečete pitice.
U rerni na 180 stepeni 10 minuta - pri toj varijant možete da namažete ostatkom umućenog jajaeta i da pospete susamom.
Drugi način je na tiganju, posut sa malo maslinovog ulja - zapecite sa obe strane na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
5. Servirajte tople kao aromatičan i ukusan aperitiv.
Prijatno!