Sos od manga

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
26/05/2018
"Znate li zašto umiru plodovi mora - zbog sosa od manga, razume se "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano735
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mango - 1 komad, veliki, dobro uzreo
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 1 čena
  • čili - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • sok od limuna - 3 kašike, sveže isceđen
  • voda - 3 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte beli luk i luk i zapržite ih dok ne omekšaju u maslinovom ulju.

Mango oljuštite i isecite na male parčiće. Stavite gau zaprženi luk zajedno sa malo soli, šećera, soka od limuna i vode.

Kuvajte dok se ne zgusne mešajući neprekidno i na kraju začinite začinima, naglašavajći prema vašem ukusu, dodajući još soli za kontrast ili ostavljajući sos da preovladava slatkoća.

Po želji možete da pasirate da bi bila glatka konzistencija, a za još finiji sos - provucite kroz cediljku.

Može da se ostavi i tako, da se vide parčići manga.

Sos je sjajan za sve vrste mesa.

Predivno se kombinuje i sa škampima.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar