Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kroketi»Pohovani pileći kroketi

Pohovani pileći kroketi

ZoriZori
Guru
8932865k
Pohovani pileći kroketi
Fotografije: Zori
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Deca ih obožavaju, a odrasli ne propuštaju da ih probaju uz čašu piva - da li ste se setili o čemu govorimo"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • slanina - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • prezle - 100 g
  • so - po ukusu
  • ulje - 50 ml
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 4 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso, slanina i topljeni sir se iseku na kocke. Stavljaju se u blender, začinjavaju se solju i biberom i mute se u homogenu smesu.

Smesa se raspodeli preko streč folije, odozgo se pokriva drugim slojem folije i blago se razvija oklagijom. Stavlja se u frižider da se stegne.

Jaja se mute. Kroketi se seku čašom ili drugim kalupom i oblikuju zaobljeni krajevi, uvaljaju se prvo u brašno, nakon toga se natope u smesu od jaja i na kraju u prezle.

Poređaju se u posudu za pečenje postavljenu namašćenim papirom za pečenje.

Prelivaju se odozgo tankim mlazom ulja.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 stpeni na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom oko 20 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatastu preplanulost.

Ako više volite pržene, a ne pečene, onda ih ispržite u tiganju ili fritezi sa dovoljnom količinom dobro zagrejanog ulja - ono treba da ih prekriva. Nakon što su gotovi, oscedite ih na kuhinjskom ubrusu.

Za sos se izgnječi beli luk i meša se sa kiselim mlekom, majonezom i mirođijom. Začinjava se solju i prstohvatom bibera i promeša se.

Kroketi se serviraju sa sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: