Sos Espanjol

28/05/2018
"Sa ovim bogatim i aromatičnim sosom, svako parče mesa se pretvara u pravo kulinarsko remek-delo "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 358
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepu i praziluk sameljite. Prorpžite u ugrejanom maslinovom ulju 2 minuta. Druga varijanta je da isečete na parčiće i da zapržite (u tom slučaju vreme se povećava), a tek na kraju sve ispasirajte dok ne dobijete gladak sos. Možete raditi kako je vama lakše.

U prženo povrće, koje već lepo miriše, dodajte brašno odjednom i mešajte 1-2 minuta, nakon toga u delovima sipajte bujon i brendi, neprestano mešajte žicom. Dodajte so ako je potrebno, ali bi trebalo da je dovoljno soli u bujonu.

Smanjite vatru do minimuma i ostavite tako oko 20 minuta da se krčka. Na kraju možete pojačati da se tečnost redukuje, i da se zgusne do željene konsistencije.

Sos je izuzetno odgovara kombinacijama sa različitim vrstama mesa.

Osnova mu je taman teleći bujon, maslinovo ulje u brašno, a ostali sastojci mogu variratu. Na primer, ponekad se dodaje vino umesto brendija, a tkođe i luk i praziluk nedostaju. Ali meni je ovo najbogatija i najukusnija varijanta ovog aromatičnog sosa, sa kojim se svako parče mesa pretvara u kulinarsko remek-delo.

Probajte i neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar