Sos boskajola

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Sos boskajola1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Zato što je sos uvek važniji od testenine, obratite više pažnje na njega"

Potrebni sastojci

  • vrganji - 500 g
  • beli luk - 3 čena, sitno iseckana
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz - 4 komada
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • origano - 1 kašičica
  • peršun - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk propržimo u maslinovom ulju dok potpuno ne omekša, dodajemo vodu, oko 3 supene kašike i ostavljamo da se dinsta još 1 minut. Dodajemo pečurke, isečene na ivice.

Paradajz poparimo, oljuštimo i sečemo sitno, dodajemo u pečurke. Posipamo origanom, peršunom, solju, biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: