Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Švedska pita od jabuka

Švedska pita od jabuka

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Švedska pita od jabuka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Pita od jabuka po švedskom receptu - garantovani užitak"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada, velike
  • šećer - 3 supene kašike, kristal
  • cimet - 1 kašičica
  • sok od limuna - od jednog limuna
  • PRELIV
  • maslac - 150 g
  • šećer - 180 g, kristal
  • orasi - 100 g, iseckani
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 130 g
  • so - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Kalup, namazan maslacem, oko 24-25 cm.

Orahe zapecite u suvom tiganju, ostavite sa strane.

Jabuke očistite i isecite na kriške. Prelijte sokom od limuna i sipajte u namazan kalup. Poravnajte i pospite sa 3 supene kašike šećera i cimetom.

Jabuke treba da zauzimaku 2/3 od dubine kalupa.

Rastopite maslac i u njega dodajte šećer, orahe, so i malo umućeno jaje. Promešajte.

Dodajte brašno, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Smesu sipajte u kalup preko jabuka i rasporedite drvenim ražnjićem da se ravnomerno raznese.

Pecite na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu, oko 60 minuta.

Servirajte topla sa kuglom sladoleda/šlaga, ili hladna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: