Način pripreme
1. Očistite sipu od opne koja je obavija, i oko u osnovi na pipaka. Skuvajte je 30 minuta zajedno s lovorovim listom i zrnima bibera.
Ako je deblja, probajte da li je krhka i ako treba produžite kuvanje još malo. Ocedite dobro i osušite je. Isecite na parčiće.
2. Zapcite na kratko škampe sa svake strane i ako su veći iseckajte na parčiće. Isecite i zelenu salatu na sitno.
3. U posudi pomešajte kukuruz iz konzerve sa peršunom, zelenom salatom, sokom od pomorandže i surimi štapićima, isečenim na parčiće od po jedan centimetar.
4. Čim se sipa i škampi dobro ohlade dodajte i njih i promešajte sa majonezom i ajolijem, dodajte so po ukusu i malo bibera.
5. Servirajte salatu lepo oblikovanu u prsten i ukrasite parčićima pomorandže i balsamikom.
Servirajte ohlađenu na prazničnoj trpezi.