Način pripreme
Istucajte beli luk i pomešajte ga sa sitno iseckanim peršunom i maslinovim uljem. Polovinim ove smese namažite sipe i iscedite polovinu limuna preko njih. Ostavite da odstoje tako minimum 30 minuta.
Škampe možete da oljuštite, a možete da ostavite i cele.
Nabavite drvene ražnjiće - 8 komada za nabrojanu količinu sastojaka.
Nabodite, ređajući sipu, škampe, opet sipu, škampe i na kraju završite sipom. Za bolju estetiku nižemo od početka do kraja štapića sa više sastojaka - 3 sipe i 2-3 škampa su dovoljni.
U tiganju na jakoj vatri pospite malo smese od belog luka i soli na dno i zapecite sa svake strane po 3 minuta svaki ražnjić.
Servirajte odmah posipajući ostatkom belog luka, peršuna i maslinovog ulja. (Stavite dodatno maslinovog ulja, ako vam se sviđa). Po želji pospite sveže mlevenim biberom.
Limun isecite na debele kolutove i garnirajte. Preporučujem da se konzumira dok je toplo, jer ponekad mini sipe budu blago žilave čim se ohlade.
Ovo je predjleo, lako za spremanje i efektnog izgleda. Predivno društvo za čašu belog vino.
Prijatno i za dobro trenutke oko stola!