Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Raskošna salata Lepeza sa narom i belom šparglom

Raskošna salata Lepeza sa narom i belom šparglom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Raskošna salata Lepeza sa narom i belom šparglom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
30/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Kada želite da ostavite nezaboravan utisak - igrajte na ovu raskošnu salatu Lepeza sa narom i belom šparglom"

Potrebni sastojci

  • ajsberg salata - 300 g
  • paradajz - 1 komad
  • krastavac - 200 g
  • šargarepa - 1/2 komada
  • špargla - 230 g, bela, iz konzerve
  • tunjevina - 90 g
  • luk - 1/2 glavice, beli
  • nar - zrna za posipanje
  • masline - 7 - 8 komada
  • za dresing
  • maslinovo ulje - po želji
  • balzamiko sirće - po želji
  • so - po želji
  • balzamiko redukcija - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prstima iscepajte ajsberg, stavite ga u veliku cediljku i dobro operite pod mlazom tekuće vode. Ostavite ga da se ocedi.

2. Isecite paradajz na komade, luk na tanke polumesece, a šargarepu i krastavac na duge trake.

3. U posudu za salatu prvo poređajte ajsberg, a ostalo povrće rasporedite tako da bude u obliku lepeze, kako vi želite.

4. Tunjevinu ocedite od ulja i tečnosti iz konzerve. Rasporedite je u oba kraja salate. Ukrasite šparglom, maslinama i zrnima nara.

5. Za dresing pomešajte balzamiko sirće sa maslinovim uljem i solju. Količina neka bude po vašem ukusu. Posipajte dobijenom smesom i sa balzamiko redukcijom.

Poslužite uz čašu dobro ohlađenog belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: