Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gvakamole»Italijanska verzija guakamolea

Italijanska verzija guakamolea

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Italijanska verzija guakamolea
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Zaljubljeni smo u italijansku kuhinju i ovo predjelo nas tera da verujemo da postoji oborstana ljubav"

Potrebni sastojci

  • avokado - 2 komada
  • sušeni paradajz - 50 g
  • parmezan - 30 g, rendan
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • masline - 10 komada, bez koštice, zelene
* merne jedinice

Način pripreme

Avokado isecite na pola, sklonite košticu i meki deo izdubite kašičicom. Zgnječite ga. Limun iscedite i sok dodajte isitnjenom avokadu.

Dobro promešajte. Sušeni paradajz ocedite od ulja i sitno iseckajte. Beli luk sitno iseckajte.

Masline sitno iseckajte i dodajte ih avokadu. Dobro promešajte sve. Dodajte iseckani beli luk i iseckani sušeni paradajz.

Sve dobro promešajte, dodajte parmezan i još jednom promešajte i ostavite da se ohladi 20 minuta u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: