Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Italijanska Kaponata

Italijanska Kaponata

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8232743k278
Italijanska Kaponata
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
16/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Prenesite duh Italije u kuću sa ovim laganim jelom bez mesa"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • so
  • luk - 1 glavica
  • celer - 2 struka
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, žuta
  • tikvice - 1 mala
  • sos paradajz - 1 šolja
  • šećer - 1/2 kašičice
  • masline - 10 komada
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, isecka na kockice i ostavlja se u posoljenoj vodi na otprilike pola sata.

Ocedi se, posuši i isprži u zagrejanoj masnoći. Izvadi se rešetkastom kašikom i stavlja se na papirni ubrus.

U istoj masnoći se proprže naseckani luk, celer, zatim tikvica iseckana na kockice i paprike.

Kada povrće omekša, dodaje se sos paradajz.

Jelo koje podseća na ratatui se začinjava solju i sa malo šećera.

Ostavlja se da se krčka dok se ne zgusti. Pred kraj kuvanja se dodaju masline i naseckani bosiljak.

Po želji italijansko jelo može da se začini supenom kašikom sirćeta i kašikom kapra.

Italijanska Kaponata - lagano jelo bez mesa unikatnog ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: