Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Pile sa karijem i kukuruznim brašnom

Pile sa karijem i kukuruznim brašnom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Pile sa karijem i kukuruznim brašnom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Naš omiljeni recept sa pilećim mesom - preporučujemo ga svima"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 koamda
  • bujon - 1 kocka
  • kari - 2 kašičice
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo pile. Odstranimo kožu i isečemo ga na male parčiće.

Narendamo luk, dodajemo kari i so, dobro mešamo i dodajemo oljušten i narendan paradajz.

Zapržimo dobijenu smesu sa karijem oko 2 minuta i dodajemo parčiće pileta i bujon rastvoren u dve šolje vode.

Poklapamo ga dok ne provri, posle smanjujemo vatru i ostavljamo da se kuva još 30 minuta.

Brašno promešamo sa malo vode, da postane kaša, dodajemo sos i ostavljamo da provri uz neprestano mešanje.

Nakon toga sipamo u pile, dobro promešamo i kuvamo ga dok se ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: