Slatko od celih trešanja

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/06/2018
"Ukus kao nekada - jedinstveno babino slatko sa celim trešnjama "
Priprema90 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano387
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počinjem sa pripremom trešanja: operem ih, sklonim drške i očistim ih od koštica. To je najpipaviji i komplikovan trenutak u receptu. Koštice se sklanjaju pomoću specijalne mašine za odvajanje koštica ili čak čistom šnalicom za kosu ili zihernadlom, kako vam je zgodnije.

Stavljam u duboku posudu (za tu svrhu ja koristim duboku šerpu, u kojoj ću posle kuvati slatko) red trešanja, red šećera + vodu i ostavljam da odstoji jednu noć.

Sledećeg dana počinjem kuvanjem slatka, na tihoj vatri, dok se ne zgusne sirup i ne uvru trešnje.

Ne pojačavajte vatru i ne mešajte trešnje intenzivno da se ne raspadnu. Pet minuta pre nego što sklonim s vatre, stavljam limuntus i rozetlu. Dok je slatko toplo, punim teglice, zatvaram i okrećem teglice da se hermetički zatvore.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar